Horizon Baskı Sonrası Sistemleri Aras Grup'ta

HORIZON 1946 yılında kurulmuş, özellikle kapak takma, tel dikiş, harman, katlama, vb  baskı sonrası
mücellit makineleri üzerinde uzmanlaşmış, kendi alanında sektör lideri bir firma.

HORIZON 1946 yılında kurulmuş, özellikle kapak takma, tel dikiş, harman, katlama, vb  baskı sonrası mücellit makineleri üzerinde uzmanlaşmış, kendi alanında sektör lideri bir firma. Kyoto/Japonya merkezli firma, üretimini yaptığı ürünlerin elektronik kartlar dahil bir çok aksamını 140.000m2’lik bir alanda faaliyet gösteren fabrikasında gerçekleştiriyor. 540 çalışanı ve Almanya’daki showroom ve yedek parça destek birimiyle üretimini yaptığı bir çok teknoloji de açık ara dünyanın en çok tercih edilen ismi. Türkiye matbaa sektöründe de çok bilinir bir isme sahip olan HORIZON özellikle dijital baskı sonrası için üretilen katlama, kapak takma, tel dikiş makinelerinde her türlü üretim ihtiyacına yönelik bir çok baskı sonrası çözümü alternatifli olarak sektöre sunuyor. HORIZON olarak konvansiyonel matbaalar ve dijital baskı firmalarınca dünyada en çok tercih edilen teknoloji olma özelliğini Türkiye’de de gerçekleştirmiştir. HORİZON Türkiye’de Türk Patent Enstitüsü tarafından marka tescil belgesiyle ruhsatlandırılmış ve Türkiye pazarında dijital baskı sonrası çözüm için gerekli donanım ve yazılımlarını, alanında uzmanlaşmış japon mühendisler tarafından hazırlanmış , Aras Makina işbirliği ile kullanıcılarına hazır ve tam otomatik makinalarını sektöre sunuyor. beş ana bölümde; katlama, harmanlama, bağlama, dikiş ve kesim işlemlerinde dünyanın en büyük üretim mallarını hazır hale getirme kapasitesine sahip HORİZON birçok işlenmesi gereken ürünler için çalışma hattına sahiptir.Bobinden beslemeli makinalar ile entegre çalışma kolaylığı , akıllı entegre sistemiyle, katlamadan kapak takma işlemine kadar dijital baskı sonrası çözümlerde tek noktadan kontrol ile kullanıcıya kolay kullanımı birarada sunmuştur. Mekanik ve elektronik parçaların %70’ini fabrikasında
üretimini yapan HORİZON yedek parça desteğini japonya’daki fabrikasından bağımsız Almanya’daki yedek parça destek birimiyle Avrupa, Ortadoğuda kolay ulaşılabilirliği sağlamaktadır..

Horizon yumuşak kapak takma sistemleri saatlik 300 ila 4.000 adet ciltleme kapasitesine mevcut modelleri bulunmaktadır.
Horizon BQ-270
Tek çeneye sahip olan makine saatte 300-400 adet frezeli veya frezesiz ( iplik dikişli işler için) ciltleme işlemi gerçekleştirir. Otomatik sırt kalınlığı ölçme cihazı kapakların kırım ve süs pilyajlarını otomatik ayarlayıp kenar tutkal mesafelerini operatörün müdahalesi olmadan yüksek otomasyonu sayesinde hızlıca gerçekleştirir.
Sırt kalınlığı 1mm den 50mm’e kadar ciltleme özelliğine sahiptir. Makine tutkal hazne ayarları freze ayarları sırt presi pilyaj ve kırım ebatları otomatik veya operatörün kolayca kullanabileceği dokunmatik ekran üzerinden kolayca ayarlanabilir. PUR tutkalı ihtiyaç duyulan yumuşak kapak ciltleme işleri için Horizon BQ-280 PUR makinesi ile gerçekleştirebilmekteyiz.

Horizon HT-30C

Az adetli yumuşak kapaklı (amerikan) cilt üretimi yapan yerlerde genelde giyotin kullanılarak kesim işlemi yapılmakta yapılan bu işlem giyotinin gereğinin fazlasından meşgul edilmesine sebep olmakta. İşte Horizon HT-30C üretim sürecinin tam bu noktasında devreye giriyor.

HT-30C kesim makinesi yumuşak cilt üretimi yapan yerlerin özellikle bu üreticilerin yoğunluğu da göz önüne alındığında günümüz otomasyon tanımının operatör müdahalesini en aza indirerek hakkıyla cevabını veriyor operatör sadece ciltlenmiş kitapları giriş asansörüne bırakıyor birkaç saniye içinde işi tanımladıktan sonra makine otomatik kesim işlemini sürdürüyor yani ek bir operatöre ihtiyacı olmadan sadece kapak takma makinesinde çalışan operatörün çok küçük bir müdahalesi ile kaliteli
bitmiş ürün üretilmesini sağlamış olmakta.

Yatırım maliyetleri Horizon kalitesi hesaba katıldığında özellikle kopyalama merkezlerinde olması gereken bir üründür. Giyotin ile sonlanan işler üretilen ürünün kalitesini düşürür giyotin bıçağına tutkallı kısımlar zarar vererek sağlıksız çalışmasını sağlar ve operatörün ve giyotinin ciddi zamanını alır.
Horizon HT-80
Üç ağız kesim sistemlerinde yumuşak kapak ciltleme işlemi yapılmış ürünlerin yüksek kalitede sonlandırması Horizon HT-80 ile çok daha kolay ve hızlı. Bu makinemiz saatte 1.000 adet ister el ile beslemeli ister Horizon BQ-480 makinesine bağlı olarak çalışabime özelliğine sahiptir. Horizon HT-80 üç ağız kesim makinemizi Horizon BQ-480 kapak takma makinesi ile in-line çalıştırmanın avantajları sadece 1 operatörün her iki makineyi verimli kullanabilme olanağı sağlar.

Horizon kapak takma makinelerindeki yüksek otomasyon Horizon üç ağız kesim makinelerinde mevcut olup özel araçlar kullanmaksızın dokunmatik ekran üzerinden hızlıca ayarlanabilmektedir. Kayıt edilebilen hafıza sistemi ile 200 işe kadar kesim bilgileri kayıt altında olup operatörün iş geçişlerinde daha hızlı işe başlama olanağı sağlar.
Üç ağız kesim makinemiz ile 1mm den 51mm kalınlığıdaki içleri kesmemiz mümkün olup 51mm’ye kadar 2’li veya 5’li kitapların yüksek kaliteli kesimlerini gerçekleştirebilmektedir.

Horizon BQ-480
Dört çeneye sahip olan makine saatte 900-1000 adet frezeli veya frezesiz ( iplik dikişli işler için)ciltleme işlemi gerçekleştirir. Otomatik sırt kalınlığı ölçme cihazı kapakların kırım ve süs pilyajlarını otomatik ayarlayıp kenar tutkal mesafelerini operatörün müdahalesi olmadan yüksek otomasyonu sayesinde hızlıca gerçekleştirir. Tek çeneli olan modellere göre işten işe geçiş değişken ölçülerde 3 kat daha hızlı ayar süreci olmaktadır.

Horizon BQ-480 kapak takma makinemiz ile isteğe bağlı EVA tutkal veya PUR tutkal donanımlı yada her iki sisteminde dahil olduğu konfigürasyon tercih edebilmekteyiz. PUR tutkal kullanacağımız zaman özel taşıyıcıları ile EVA tutkal kazanı ile değiştirmesi hızlı bir şekilde operatör tarafından kolayca yapılabilmektedir. Yine isteğe bağlı ön ısıtıcılı 18 litrelik EVA ön ısıtma kazanı ile yüksek hacimli işlerde makineyi durdurmadan otomatik tutkal ekleme özelliği bulunmaktadır.

Dijital baskı sistemleri için üretim çeşitlerine ve hacimlerine göre makine yapılandırmaları oluşturabilmekteyiz buda doğru iş için doğru makine konfigürasyonu sunmamızı sağlar. Yüksek kapasiteli kitap üretimi için Horizon CABS yumuşak kapak hattı ile ofset den gelen işlerinizi ve dijital baskı makinesi ile eş zamanlı veya Hunkeler sistemleri ile basılmış bobinlerin ciltleme işlemlerini yapabilmekteyiz. Horizon HT-1000V Üç ağızlı kesim makinesi ile değişken kitap formatlarını otomatik ayarlarak hızlı, profesyonel ve kaliteli üretim sunar.

Esnek mükemmel ciltleme çözümü hem ofset hem de dijital baskılarınızı ihtiyaçlarınıza göre işleyebilir. AF-566F dijital + PSX-56 katlama ve istif çıkış ile CABS4000S kapak takma sistemi taşıyıcı bant arayüz sistemi ile yapılandırılmıştır. ofset baskıda katlanmış işleri harman istasyonunda toplayarak kesim işlemine devam ettirir .dijital baskı için baskılı bobinler kitap bloğunu tamamlamak için kesim ve katlama işlemlerine sırasıyla gönderildikten sonra CABS4000S kapak takma ve üç ağız kesim sistemine aktarımı gerçekleştirir.

Horizon BQ470 ile yapılandırılmış mükemmel ciltleme üretim sistemi dijital baskı ortamlarını sürekli besleme için tasarlanmıştır. Az adetli kitap talebi artarken uzun çalışma süreleri azalmaktadır, yayıncılar daha etkili üretim sistemlerine ihtiyaç duymaktadır. İş akış sistemini yöneterek farklı ebat ve sayfa sayılardaki kitapları otomatik ayar değişimi ile operatör müdahalesi olmadan ciltleme işlemi gerçekleştirmiş olur. Operatörün sadece otomatik sırt ölçerine formaları veya sayfaları yerleştirmesi yeterlidir.